Sommar 2018. Som vanligt så börjar ju årets resa direkt efter att förra årets resa är slut. Eftersom denna resa, precis som nästan alla våra resor nästan helt har hållit sig inom Sveriges gränser så stack vi utomlands i år! Det blev Frankrike! 🇫🇷   Grundtanken var följande: Resplan: Vi kör snabbt och lätt över bron till Danmark vidare ner till Flensburg i Tyskland för bunkring av blötvaror m.m.
Övernattar i Tyskland för vidare resa till Frankrike. Väl där kollar vi läget och kör dag för dag planering i det stora inbjudande landet med så stora möjligheter.  

Så här blev det: I februari upptäckte jag ett koncept, France-Passion! En guldgruva för husbilsåkare i Frankrike! €30 för fri tillgång till 2000 gratis ställplatser.  Ställplatserna finns på väldigt varierande platser, restauranger, vingårdar, matproducenter, champagnetillverkare t.o.m. hotell.
Denna vår första Frankrik-resa stannade i norr! Vi kryssade runt i mestadels Normandie.  Vi inriktade oss på framförallt 3 mål: Calvados, Champagne och landstigningen som förkortade 2:a världskriget. Det blev en hel del provsmakningar av sprit, vin och champagne plus lite annat. Omaha Beach besökte vi givetvis på USA’s nationaldag 4 juli, vilket givetvis firades av många tillresta amerikaner m.m.

Vägvisning till Jägermeister i Wolfenbyttel

Champagne-provning hos "Borgmästaren i byn".

Parkerat i äppellunden hos en Calvados tillverkare.

Samma calvadostillverkare har oxo åsnefarm!

Eguisheim, vår hemmabas i Frankrike!

Eguisheim

Vårt nya "Hemma"

I väntan på våra "Tarte Flambe"

Här kommer lite blandade bilder från vår Frankrikeresa 2018!

Limhamn, där kan vi säga att vi startade.

På besök hos Jägermeister i Wolfenbyttel.

Ett stopp vid Bad Ems, bara för att slappa lite.

Omaha Beach, bilden tagen från en pir/brygga.

Ännu en bild från Omaha Beach, denna bild är tagen från ett tysk kulsprutevärn. Det var vid sådana här ställen som tyskarna väntade in den allierade framryckningen.

En typisk utsikt från ettt husbilsfönster en helt vanlig dag i Frankrike!

I väntan på våra Tarte Flambe!

Vårt nya ”hemma”